Családommal kertes házban éltünk Budapesten. Mindig voltak macskáink, de kutyánk sokáig nem volt. Mikor iskolába kerültem, akkor vettem első saját kutyámat, Bogarat, a vizsla-spániel keveréket. Vele jártunk kutyaiskolába, sőt, kiképzésvezetői-és segédi tanfolyamon is részt vettem, ott oklevelet szereztem. Bogár öregedésével párhuzamosan elköltöztünk, de kutyám nagyszüleimnél maradt. Annyira hiányzott, hogy a szomszédban lakó hölgy beagle kanját, Falkavadász Arleen Marcit kezdtem el hobbiból sétáltatni. Első beagle-met, Batus-falvi Rézit, aki biztosította a fajta iránti szerelmemet, 1985-ben kaptam Marci gazdájától, igen kalandos módon.

Rézi volt életem szerelme. Fantasztikus kutya volt. Az IPO I. vizsgától a vadászvizsgáig mindenre alkalmas, rendkívül tanulékony és intelligens kutya volt. Persze rengeteget foglalkoztam vele. Ő is vicces kutya volt, de kölyökkorában elég sok kárt csinált a lakásban. Tőle tanultam meg, hogy beagle előtt ételt vagy annak látszó dolgokat kint hagyni tilos.

Amúgy Rézi nagyon sikeres volt mindenféle téren. Ő volt az első magyar Inter Champion és Európagyőztes kiállítási kutya, de sokat vadásztunk együtt vaddisznóhajtásokban, sorra nyertük a vércsapa-és egyéb munkakutya versenyeket. Általa kerültem be az Erdélyi Kopó és egyéb Kopófajták Klubjába, melynek neve később Kopó Klubra módosult és melynek később 5 évre az elnöke lettem.

Rézitől sajnos csak 2 almunk született 2-2 kis kan kölyökkel, mindkettő külföldi fedeztetésből. Az első 1988-ban, ekkor alakult meg a Török-Kuti beagle kennel. Mindkét alom sikeres lett, az elsőben mindkét kiskutya Inter Champion címmel rendelkezett (Török-kuti Teddy és Tony), a másodikból a tricolor kan családi kedvenc lett Németországban, de az itthon maradt kölyök, Török-kuti Singer arany betűkkel írta be magát a fajta itthoni történetébe. Ő minden idők egyik legeredményesebb kutyája, Inter Champion, Osztrák Champion, Bundessieger, BOB,BOG, Európagyőztes, ott is fajtagyőztes, BOG, Austrian Beagle Club Klubgyőztese, Fajtagyőztese, többszörös magyar Klubgyőztes, Veterán Klubgyőztes, sokszoros munkaverseny győztes vércsapa és szarvasgomba-kereső versenyeken.Rézitől és Singertől nagyon sokat kaptam mind szakmailag, mind emberileg. Sok, ma is fennálló régi barátságomat köszönhetem nekik, emellett ők alapozták meg a beagle fajtához való örök hűségemet.

Ettől a két kutyától nagyon sokat kaptam mind szakmailag, mind emberileg. Sok, ma is fennálló régi barátságomat köszönhetem nekik, emellett ők alapozták meg a beagle fajtához való örök hűségemet.

 
 

Vissza